Bi Nevi Deli, sezonunda ve zamanında, organik ve yerel üreticilerden malzemelerini alıp tamamen vegan ürünler çıkartan bir bitki-bazlı restaurant. 2014’te Karaköy’de Belkıs Boyacıgiller ve Özge Şen tarafından açıldı, sonra da Etiler’e taşındı. Yeni lokasyonunda taze, sezonunda, iyi-hissettiren kahvaltı, öğlen yemeği ve akşam yemeği dışında, fermente yemiş-bazlı peynir, yoğurt, et alternatifleri, glutensiz krakerler, ekmekler, kekler ve daha fazlası misafirlerini bekliyor. Bi Nevi Deli ayrıca, özel günleriniz ve kutlamalarınız için bilinçle üretilmiş ‘süper yiyecekler’ ile cateringler, ve sipariş üzerine pastalar da hazırlıyor.

Kuruluş 26 Ağustos, 2014.

Belkıs

San Francisco’da doğup büyüyen, Türk bir anne babanın büyük kızı Belkıs, kurabiyeye şekil verebilecek yaşa geldiği andan beri yemek yapmaya çok meraklı. University of Southern California’dan mezun olduktan sonra, anne babasının kültürünü tanımak, bağını kurmak ve kendi ağlarını örebilmek için Türkiye’ye taşındı. Pozitif ve Babylon’da müzik sektöründe, sonra da Beymen’de moda sektöründe çalıştıktan sonra IESE Business School’a, Barcelona’ya taşındı. Mezun olduktan sonra, aşağıdaki sertifikaları aldı:

  • Cornell Üniversitesinin T.Colin Campbell programından Bitkisel Bazlı Beslenme
  • Rouxbe.com’da Bitkisel Bazlı Beslenme üzerine Profesyonel Aşçılık
  • Institute of Integrative Nutrition (IIN) Holistic Health Coach
  • Matthew Kenney Culinary Fundamentals of Raw Cooking

Birçok hastalığın doğru beslenme ile önlenebileceğine olan inancı, aldığı eğitimler ve tutkusu olan yemek pişirmeyi birleştirdiği bir girişimcilik hayali, ve Özge’yle yolların birleşmesi sonucu Türkiye’de bitkisel bazlı beslenme mutfağını yaymak üzere profesyonel mutfak serüvenine başladı.

Özge

Ted Ankara Koleji ve ODTÜ iktisat mezunu, dükkanımızın fotoğrafçısı.

35’e kadar kurumsal finans yaşamı – 35’den sonra “doğaya ve her canlıya saygı” temelleriyle başlayan bi nevi deli.

‘’Hayatta her gün bir takım seçimler yapıyoruz. Gıda bunlardan biri. Seçimlerimizdeki farkındalığımız bizi kendimize, çevremizdeki diğer canlılara ve doğaya karşı daha sorumluluk sahibi yapıyor.

Bi Nevi Deli bizim için bir okul gibi, ekipçe sorgulayarak öğreniyoruz. Öğrendikçe daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Daha verimli olabilmek için çok etkilendiğimiz söz, aslında Sıfır Atık hareketiyle ilgili ama bu sözün hayatın her alanına uygulanabilecek bir doğruluk payı var:

Dünyanın ihtiyacı olan şey bir grup kişinin kusursuz bir şekilde sıfır atıkla yaşaması değil, milyonlarca kişinin tam da mükemmel olamadan yapabilmesi, yapmaya çalışması…
– Anne Marie Bonneau, zerowastechef”